Besked
  • Failed loading XML...
Udskriv

De Gamle på Als-tur

Skrevet af Jacob Køcher Skov.

I år benyttede vi en uge i maj-juni og det gode vejr til at tage til Als, og det var en rigtig god idé at besøge sønderjyderne, for selv om det er Vandkantdanmark, er det stadig de flinkeste folk, der bor dernede.
Vi havde aftale i forvejen om at låne (leje) både, og vi begyndte i Høruphav med at gå i en to-er og en firer og ro til Sønderborg. Der spiste vi en is på "den spanske trappe" lige under Slottet og nød vejret og den manglende vind – det var et spejl, vi roede på!

2014 als1

Hansåge, Ove, Ib og Mogens ved
Sønderborg slot (fot. KrJ)

Men allerede dagen før havde vi en stor oplevelse: Vi kom gennem Svenstrup oppe ved Nordborg, og her stod folk på gadehjørnerne og så forventningsfulde ud. Vi spurgte om, hvad de stod dèr for, og de sagde at vi skulle vente og se, for lige strax kom der et optog med musik og heste. 2 minutter efter kom en charabanc med et blæserorkester på, og de spillede af livsens lyst; efter dem kom 109 heste med mennesker på! De bar alle lanser, jaja, menneskerne altså..
Der var ringriderstævne på en mark lige midt i byen, og det brugte vi over den halve dag på. Heldigvis kunne man få både kaffe, lagkage, pølser og is, så vi sultede ikke, selv om der var langt hjem til køkkenet i det sommerhus, vi havde lejet nede, hvor Als slutter og Kegnæs begynder (med 14 sengepladser, vi var alle 11 afsted)
Den dag, det pøsede ned, var vi på Dybbøl og se alt det, de har sat op i anledning af 150-året for nederlaget i '64, det var også godt.
Men så besøgte vi Augustenborg Roklub, hvor vi købte en båd for to år siden (den der havare-rede på vejen hjem), her lånte vi igen en toer og en firer og roede op nordpå til – vistnok – Ketting vig.

2014 als2
Billedet taler for sig selv (fot. KrJ med Bie's kamera

Vi slap jo ikke for et par mindre rystelser: Én dag fik Poul så voldsom hoste, at hverken han eller Bjarne fik søvn i øjnene, så vi måtte til læge med ham.
En aften, hvor jeg havde bestemt, at nu skulle jeg i seng klokken 10, skete der så det, at sam-me Poul satte sig på Aages arm. Den brækkede ikke, men det blødte ganske voldsomt, så vi måt-te på skadestuen i Sønderborg med ham, og da jeg var den eneste, der kunne køre, blev det mig, der måtte. Så kom jeg alligevel i seng klokken 12, jaja.
Men vi fik også set Danfoss Universe, som er en slags forlystelsespark, men indrettet lidt som Experimentarium inde i Hellerup Havn. Vi blev vist rundt af selveste driftschefen, det tog næsten to timer, og det var meget spændende. Samme sted fik vi lært at køre på de her tohjulede elektriske scootere (Segway), hvor man står op og bare skal læne sig frem, for at køre fremad og bagud for at bremse, enormt skægt.
Og den sidste dag fik vi forevist Danfoss' afdeling i Nordborg fra bestyrelsesværelse og direktørkontor (Mads Clausens) og til den meget stærkt automatiserede produktion af termostat-ventiler. Aldrig har vi set så mange robotter!

2014 als3
Udsigten fra vort 11-mands hus. Det kom en byge, og regnbuen står med benet lige

midt i den tange, der forbinder Als med Kegnæs (fot. KrJ)

Det var en meget fin tur, og vi kan anbefale Als, der er meget smukt dernede, og folk er flinke.

Nyt medlem?

begynder1Frederiksværk Ro- og Kajakklub er en broget klub med mange forskellige medlemmer. Det fælles udgangspunkt er dog at vi gerne vil være sammen om at nyde naturoplevelserne på vandet på sikker vis. Uanset om vi ror inrigger/ outrigger eller kajak....eller begge dele.

Læs mere her